De fiecare data cand prieteni sau rude care au copii se anunta la masa, ma uit mirata la Olivier si spun : “bun, stiu ce sa gatesc pentru cei mari dar… copiii, ei ce mananca ? Daca si voi sunteti in aceeasi situatie, crema de legume de mai jos poate sa fie o solutie buna!
Crema de legume
Ingrediente
3 tulpine de praz
3 cartofi
4-5 frunze de telina
25 g de unt
75 cl de lapte
75 cl de apa
1 cub de vegeta
1 aluat de foietaj
seminte decojite de floarea soarelui, seminte de mac, susan
1 galbenus
Preparare
Puneti la incalzit apa si cubul de vegeta.
Curatati cartofii. Taiati pe lung prazul si spalati-l bine sub un jet de apa.
Taiati cartofii in cuburi si prazul in rondele.
Caliti legumele in unt.
In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugati legumele si laptele.
Lasati supa pe foc mijlociu pana cand legumele s-au fiert.
Pasati legumele cu ajutorul unui robot plonjor.
Adaugati sare dupa gust.
Intindeti aluatul si ungeti-l cu un galbenus de ou. Presarati semintele.
Decupati in forme dragute si puneti-le la cuptor la 200