10 persoane care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice vor participa la un proiect pilot de reabilitare

Serviciul de Probaţiune Sibiu a început, de marţi, 22 octombrie, un program pilot de reabilitare a persoanelor care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere aflându-se sub influenţa alcoolului.

Proiectul de numeşte Drink and Drive şi se desfăşoară la sediul Tribunalului Sibiu. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, întâlnirile în cadrul poriectului vor avea loc o dată pe săptămână, timp de două luni. Progeamul se va finaliza în data de 20 decembrie a acestui an.

La program vor participa 10 persoane care se află în supravegherea Serviciului de Probaţiune Sibiu pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere comise sub influenţa alcoolului.

Activitatea este coordonată de doi consilieri de probaţiune formaţi pentru aplicarea programului, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Asociaţiei Crucea Albastră, dr. Lux Holger – director şi Alex Leşcău, psiholog în cadrul Centrului de Tratament pentru persoanele dependente Aşezământul „Nazareth” din şura Mică.

Programul de reabilitare “Drink and Drive” este format din opt şedinţe, având ca scop instruirea beneficiarilor prin informare, dezvoltarea capacităţii de analiză şi prevedere, dezvoltarea gândirii strategice şi a autocontrolului.

Programul este interactiv, creativ, cu multiple jocuri de rol, axat pe exersarea abilităţilor de către participanţi în cadrul cursurilor. Rezultatele programului vizează reducerea riscului de recidivă şi creşterea gradului de siguranţă

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

10 persoane care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice vor participa la un proiect pilot de reabilitare  10 persoane care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice vor participa la un proiect pilot de reabilitare  10 persoane care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice vor participa la un proiect pilot de reabilitare

Ultima oră

Comentariul meu