Publicat înUltima oră

Comisia Europeana: Se face autostrada Sibiu – Pitesti. Pentru Sibiu – Brasov va exista un tren de mare viteza!

Comisia Europeana a anuntat la reuniunea TEN-T 2013, eveniment gazduit de capitala Estoniei, Tallin, ca s-a decis sa se finanteze ruta de autostrada stabilita pentru Culoarul IV Pan European: Nadlac- Sibiu – Pitesti – Bucuresti. Exista varianta propusa de politiceni romani ca traseul sa fie mutat prin Sibiu – Brasov – Bucuresti, idee neagreata de Comisia Europeana.

La Tallin s-a discutat pentru prima oficial despre intrarea Romaniei in harta TEN-T a viitoarei magistrale de trenuri de mare viteza. Astfel, linia de mare viteza care va parcurge Romania se va ramifica din Ungaria de la Szeged din magistrala Budapesta – Belgrad si va parcurge prin tara noastra ruta Nadlac – Arad – Timisoara – Deva – Sibiu – Brasov – Bucuresti – Constanta. Va fi vorba de o linie dedicata, de constructie 100% noua, fara nici o legatura cu liniile conventionale deja existente pe acest traseu. Lucrarile sunt programate sa se desfasoare in perioada 2017 – 2025, informeaza ziarul Capital.

Reteaua TEN-T (Trans European Networks – Transport) exista in Uniunea Europeana inca din anii ’80 si a fost extinsa continuu pe masura ce noi si noi state au devenit membre ale uniunii. Politica TEN-Trepezinta efortul UE de a coordona intre statele

Conectare

V-am trimis recent un link de autentificare. Vă rugăm să vă verificați căsuța poștală!

Conectați-vă cu parola de mai jos sau conectați-vă folosind e-mailul dvs.

Primiți un cod trimis pe e-mail pentru a vă înregistra sau conectați-vă folosind o parolă.

Introduceți codul pe care l-ați primit prin e-mail pentru a vă conecta sau conectați-vă folosind o parolă.

Termeni și condiții