crucea roșie, filiala sibiu a dus alimente persoanelor vârstnice, vulnerabile, din județul sibiu

În cadrul Crucii Roșii, Filiala Sibiu există Serviciului de Îngrijire la Domiciliu a Persoanelor Vârstnice, serviciu înființat în anul 2011 printr-o finanțare primită de la Guvernul Spaniei, respectiv Comunidad de Madrid.

La acest serviciu sunt înscriși peste 40 de vârstnici din Sibiu,   vârstnici care se confruntă cu o situație financiară precară precum și cu o stare de izolare socială.

Deși Crucea Roșie, Filiala Sibiu nu a reușit să obțintă finanțare pentru a plăti și anul acesta salariile celor 5 îngrijitoare la domiciliu, care asigurau îngrijiri gratuite celor 40 de beneficiari, serviciul este în continuare activ și este derulat de voluntarii Crucii Roșii Sibiu care îi vizitează  pe unii dintre vârstnici.

Crucea Roșie Filiala Sibiu le trimite aestora periodic alimente strânse prin programul ” Banca de Alimente”.

O altă modalitate de susținere a persoanelor în vărstă înscrise la Crucea Roșie, Filiala Sibiu este prezența cursantelor de la cursul de Ingrijitori Vârstnici la Domiciliu, în timpul orelor de practică, la domiciliul vârstnicilor și oferirea de ajutor voluntar pentru diversele sarcini domestice: ajutor la cumpărături, socializare, vizite la medic, ajutor în efectuarea menajului.

Crucea Roșie Filiala Sibiu vă invită să susțineți acest serviciu prin donații  sau sponsorizări în contul

RO 21 RNCB 0227 0360 6293 0001, deschis la Banca Comerciala Română.

Totodată puteți paricipa la cursurile noastre de prim ajutor premedical, de ingijitori vârstnici la domiciliu precum și la cursul de babbysitter, toate acestea fiind sursele noastre de finanțare pentru activitatea umanitară derulată în județul Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu