csu sibiu se impune în derbiul ardealului. sibiul a bătut clujul cu 73-61

CSU Atlassib Sibiu a învins sâmbătă seară cu 73-61 (21-8, 19-19, 14-18, 19-16) pe U Mobitelco Cluj Napoca,  la capătul unui meci excelent făcut de baschetbaliștii sibieni. Bojovic a marcat 20 de puncte pentru echipa sibiană, anuntă csusibiu.ro.

 

Meci de toată frumusețea la Sala Transilvania. Cine nu a fost în tribună la ”derby de Ardeal”, are ce să regrete.

CSU Atlassib Sibiu a făcut o partidă excelentă în fața celor de la U Mobitelco Cluj Napoca. Primul sfert a fost unul de vis pentru noi și de coșmar pentru oaspeți. După cinci minute Sibiul conducea cu 12-3 pe tabelă, iar la finele primelor 10 minute diferența crescut la 21-8 pentru CSU.

Sfertul doi s-a mers cap la cap, iar la pauza mare tabela a arătat scorul de 40-27 în favoarea favoriților noștri.

Clujenii au dat semne palide de revenire în sfertul trei, când diferența a scăzut și la nouă puncte, dar a fost un simplu foc de paie.

CSU a dominat sfertul patru și s-a impus meritat cu 73-61, la capătul unui meci în care din nou Bojovic și Lee au evoluat excelent, evoluții foarte bune având de fapt toți jucătorii utilizați de antrenorul Miodrag Perisic.

 

CSU Sibiu:

Bojovic 20, Calotă 2, Miceta 4, Austin 6, Crăciun 3, Nelson 13, Lee 15

 

U:

Kuburovik 15, Baciu 7, Sparks 2, Silvășan 7, Lalovic7, Hargrove 11, Cuic 12

 

CSU va juca etapa viitoare în deplasare la Chiajna.

 

Declarații de final

 

Dorin Spătar (antrenor ”U”): Echipa care și-a dorit mai mult victoria a câștigat

După cum m-am așteptat, jocul a fost foarte disputat. Astăzi echipa care și-a dorit mai mult victoria a câștigat. Echipa Sibiului a fost mai determinată și au jucat mult mai bine decât noi. Noi am avut pe lângă un început dezastros în primul sfert și slabă eficacitate la aruncările de trei puncte. Am încercat să ne ținem de echipa din Sibiu ca într-o cursă de urmărire, dar nu ne-a ieșit din moment ce nu ne-a intrat nicio aruncare.. Doar una de trei puncte am reușit. Nu pot spune că a fost decisivă diferența de scor înregistrată după primul sfert, dar ne-a afectat destul de mult. Dacă nu ne-au intrat aruncările de 3 puncte, nu am putut să recuperăm diferența de pe tabelă.

 

Miodrag Perisic (antrenor CSU): Este o victorie importantă pentru Sibiu

Am jucat bine. Acesta este adevărul. (…) Este însă doar un joc pe care l-am câștigat. De mâine mergem mai departe și ne gândim la meciul viitor. (…) Este o victorie foarte importantă pentru că vine după părerea mea în fața uneia din cele mai bune echipe din România. Clujul este în primele patru echipe ca putere. A fost într-adevăr un prim sfert excelent. A fost cel mai bun sfert făcut de noi în ultima vreme. (..) Este o victorie importantă și pentru moralul echipei mele. (..) Este o victorie care dă încredere pentru jucătorii mei. Spun asta pentru că a fost o problemă la echipă. Atmosfera a fost frumoasă. A fost foarte bine că fanii au fost alături de echipă și le mulțumim.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu