vineri – ziua în care mediaşul a avut trei primari!

Municipiul de pe Târnava Mare a primit, vineri, vizita a două delegaţii ai oraşelor înfrăţite cu Mediaşul, respectiv Sopron Ungaria şi Dabrowa Gornicza Polonia, conduse de edilii-şefi ai acestora.

Practic a fost pentru prima oară când Mediaşul a avut trei primari, aşa cum a subliniat mucalit, Teodor Neamţu, edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare.

În vreme ce înfrăţirea cu oraşul polonez datează de numai doi ani, cea cu oraşul Sopron a atins deja două decenii. Cei trei primari, care au susţinut o conferinţă de presă comună – după ce, cu două ore înainte, la Centrul de Informare Turistică, tăiaseră panglica inaugurală a standului turistic al oraşului polonez – şi-au manifestat intenţia de a realiza împreună mai multe obiective în domeniul cultural, edilitar, economic şi turistic.

Reprezentantul oraşului Sopron care va participa şi la Zilele Culturii Maghiare care se defăşoară în aceste zile la Mediaş şi Sibiu s-a arătat plăcut surprins de faptul că la Mediaş funcţionează o şcoală cu limba de predare maghiară, respectiv “Istvan Bathory”, considerând municipiul de pe Târnava Mare un model de toleranţă şi respect pentru minorităţi.

Omologul ungur i-a promis primarului Teodor Neamţu că va fi invitat în luna august a anului viitor la Sopron,

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

vineri – ziua în care mediaşul a avut trei primari!  vineri – ziua în care mediaşul a avut trei primari!  vineri – ziua în care mediaşul a avut trei primari!

Ultima oră

Comentariul meu