oreste pleaca de la antena. motivul: rosia montana si cainii vagabonzi

Oreste Teodorescu este pe picior de plecare din trustul Antena din cauza diferentelor de opinie adanci fata de temele fierbinti ale momentului, Rosia Montana si eutanasierea cainilor. Realizatorul cunoscutei emisiuni Codul lui Oreste a publicat vineri, 18 octombrie, pe blogul sau o scrisoare deschisa adresata publicului sau, in care isi manifesta dezaprobarea fata subiectivismul multor dintre colegii sai, care serveste orice, numai interesul national nu.

“Pozitia publica a trustului din care, inca mai fac parte, fata de protestatarii anti Rosia Montana si cu privire la soarta cainilor comunitari m-a determinat sa am pareri si convingeri perfect opozabile. In asentimentul dictonului: “imi sunt dragi tovarasii mei, dar mai drag mi-e adevarul”, cand am constat ca prietenii de o viata s-au vandut unor interese atat de departe de cel national, am decis, deloc usor, sa-i amendez public, in speranta ca, pusi in fata unei oglinzi curate, isi vor da seama de gaunosenie si se vor indrepta. Din nefericire, mai ales pentru ei, nu numai ca nu au inteles mesajele mele, dar intr-un acces de servilism, dublat de o enorma incompetenta jurnalistica, cei vizati au inceput cu presiuni (bine observate in cazul dezicerii de Bendeac), pe la Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu sa gaseasca un motiv urgent de despartire. Acum,umbla un zvon prin trust ca se doreste ca emisiunea Codul lui Oreste sa fie ejectata de pe post, dar inca nu au gasit o motivatie plauzibila”.

Oreste incheie scrisoarea sa intr-o nota de adio fata de trustul din car inca mai face parte.

Va multumesc pentru sprijin, anduranta si colaborare. Am simtit in toti acesti ani, ca facem o minunata echipa de romani, mai indragostiti de tara, traditii si oameni, decat de niste amarati de arginti.  Am intrat intr-o noua etapa fundamentala in faurirea statului democratic. Dupa un sfert de secol, gasca fomata din fosti securisti si activisti de partid, moguli si vuvuzele pe post de jurnalisti se ruineaza sub spectrul propriilor ticalosii. Decadenta fatala in care au intrat ii va conduce pe unii la puscarie, pe altii  spre  distrugerea credibilitatii profesionale si publicul catre o mult sperata redesteptare. Dar, imbatati de putere si inraiti pana la intuneric, acesti venetici isi strang degetele descarnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticalosit, agonizand urat, contodent si pe alocuri, chiar pestilential. Intr-o asemena cloaca morbida, nu-mi mai regasesc locul si nici menirea. Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, caci altfel, va garantez, as fi parasit mult mai demult aceasta Corabie a nebunilor…

Multumesc intregii echipe cu care am lucrat. Cu siguranta, voi gasi o alta platforma video pentru aceasta emisiune.Ne vom revedea in curand!

 

Citeste scrisoarea deschisa a lui Oreste pe codulluioreste.ro

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Cu siguranta NU ii este usor, dar a luat decizia potrivita. Nu l-au meritat!
    Ce tristete mai mare ca prietenii de atatia ani sa te sape fara motiv, sa fii batjocorit doar pentru ca esti OM…

    PS: ora de sibiu… titlul acesta eliptic este penibil pt ca asa cum e pare ironic si nu este cazul… De fapt dragul de el nu pleaca din cauza rosiei, nici din cauza cainilor comunitari se zice(vagabonzi sunt foarte putini), ci din cauza modului abject cum sunt tratate acele 2 teme: NEPROFESIONAL si, mai grav, IMORAL !!!

  2. Era de asteptat, atata timp cat omul asta gandeste rational nu avea motive temeinice sa-si iroseasca capacitatea benefica in astefel de locuri, care pe de alte parte il umpleau de energii negative.
    Felicitari ca ai coloana si renunti la ceva daunator in defavoarea banilor!
    JOS PALARIA!

  3. Inteleg si daca i dam jos linia a 2 a partidului pe cine vom pune in locul lor? Totul e cam putred . Ori trebuie sa arda ori trebuie sa dispara , nu scapam usor de un linge blide,coate goale. Ciclul este perfect si is istoria se repeta ce putem face este care parte a istoriei sa o repetam si sa nu renuntam la pozitia de pe baricada.

  4. Are perfecta dreptate. Il inteleg si ma doare sufletul pentru el, caci nu-i este deloc usor. Un suflet mare si sensibil ca al lui, plus o inteligenta de exceptie isi vor gasi insa cu siguranta un loc mai potrivit pentru calitatile sale. Ii doresc numai ajutor de la Dumnezeu, fiindca, daca-l va primi, le va avea pe toate cele bune si de folos!