Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu Primaria Sibiu au inaugurat vineri cel mai nou centru pentru colectarea deseurilor electrice si electronice (DEEE) din Reteaua Nationala de Colectare RoRec. De acum intreaga comunitate din Sibiu are acces la un serviciu de colectare permanent si gratuit al deseurilor de echipamente electrice si electronice, promit initiatorii proiectului.

Centrul de colectare lansat astazi reprezinta a 26-a locatie din reteaua realizata de Asociatia RoRec in parteneriat cu autoritatile locale, la nivel national. Centrul din Sibiu ofera servicii de colectare si preluare a DEEE, atat pentru persoane fizice cat si juridice.

`Obligatia Romaniei de a colecta anual 4 kilograme de deseuri electrice pe locuitor este departe de a fi indeplinita. Statisticile Eurostat releva ca din 2009 – cand s-au colectat 1.8 kilograme/locuitor, am scazut progresiv la 1.1 kilograme in 2010, ajungand conform estimarilor oficiale la doar 0,9 kilograme in 2012. Noi suntem foarte activi si vizibili, iar impreuna cu autoritatile locale, incercam sa rezolvam aceasta tema care apasa pe umerii tuturor, pentru a evita declansarea unor clauze de infringement, ceea ce presupune taxe platite din buzunarul fiecaruia dintre noi. Dezvoltarea Retelei Nationale de Colectare vizeaza acest obiectiv.` a declarat Liviu Popeneciu, presedintele Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec.

Locuitorii

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

centru de colectare rorec deschis la sibiu: vechile electrocasnice, colectate de acasa  centru de colectare rorec deschis la sibiu: vechile electrocasnice, colectate de acasa  centru de colectare rorec deschis la sibiu: vechile electrocasnice, colectate de acasa

Ultima oră

Comentariul meu