scrisoarea unei ardelence către românia: “ce reprezintă pentru tine transilvania în afara unui uger bogat în lapte?”

Angela Tocilă, fondator al site-ului politicstand.com, scrie, într-o “scrisoare către România”, că “Transilvania nu există pentru guvernele României decât ca o zonă geografică marcată cu $ și este pomenită în rare ocazii în care descinde prințul Charles la casa lui săsească”. Mai mult, în aceeaşi scrisoare, Angela Tocilă recunoaşte că, din cauza politicienilor dâmboviţeni, a ajuns să se simtă “ca un copil abandonat de mamă“.

După cum punctează de la început, semnatara “scrisorii” îşi expune gândurile fără patimă, răutate şi încrâncenare, dar e fermă atunci când vine vorba de independenţa teritorială a Transilvaniei: “aș spune cel mai răspicat posibil, fără ezitări, fără să stau o secundă pe gânduri“.

“Transilvania există prin Sibiu – capitală culturală, Sighișoara de Halloween, Cluj prin Emil Boc, și Timișoara prin țiganii care ocupă centrul orașului, ea există prin procesiunile religioase catolice și eventual, prin folclor. Transilvania mai este pomenită ocazional, vara sau de sărbători, când se-ntorc în țară ”căpșunarii” prin vămile vestice. Atât reprezentăm noi, transilvănenii pentru România, și nimic mai mult. Statistic, suntem parte a țării, faptic, suntem un teritoriu. Românilor de dincolo de Carpați le place accentul nostru, pălinca noastră, afumăturile și gulașul nostru, care nu e chiar al nostru, e al

Citește mai departe pe: Nova TV Medias

scrisoarea unei ardelence către românia: “ce reprezintă pentru tine transilvania în afara unui uger bogat în lapte?”  scrisoarea unei ardelence către românia: “ce reprezintă pentru tine transilvania în afara unui uger bogat în lapte?”  scrisoarea unei ardelence către românia: “ce reprezintă pentru tine transilvania în afara unui uger bogat în lapte?”

Ultima oră

Comentariul meu