Primăria bagă strada Cuptorului în reparații capitale. Investiția este de peste 1,7 milioane lei

Primăria Municipiului Sibiu a semnat în data de 16 octombrie contractul pentru execuţia lucrărilor pentru modernizarea străzii Cuptorului din cartierul Ţiglari, un contract finanţat din fonduri structurale, fiind unul dintre cele opt proiecte promovate de muncipalitatea sibiană în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană.

Contractul a fost semnat cu S.C. COMTRAM S.A, firmă declarată câştigătoare în urma licitaţiei organizate de municipalitate. Valoarea contractului de execuţie a lucrărilor este de 1.786.695,90 lei fără TVA. Durata prevăzută în contract pentru execuţie este de 12 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar garanţia oferită de constructor este de 5  ani.

Contractul prevede lucrări la drum care constau în refacerea structurii rutiere a carosabilului, dar şi a trotuarelor. În total, contractul prevede lucrări pe o suprafaţă de 6.982 de metri pătraţi de carosabil şi parcări, urmând să fie amenajate şi insule denivelate de separare a zonei de parcări pentru cele aproximativ 100 de locuri care urmează să fie amenajate pe această stradă.

Acest contract prevede şi lucrări la reţelele de apă şi canalizare pluvială, dar şi la sistemul de iluminat public. Iluminatul public existent va fi modernizat prin instalarea unor noi corpuri de iluminat, iar pe tronsonul dintre strada Oslo şi strada Ţiglari sistemul de iluminat va fi extins cu 13 stâlpi de iluminat.

Proiectul prevede de asemenea crearea unui nou spaţiu de joacă. Suprafaţa pe care se va crea acest spaţiu de utilitate publică este de 781 de metri pătraţi. Locul de joacă va fi mobilat cu instalaţii specifice, dar şi cu bănci duble.

Acesta este cel de-al şaselea din cele opt proiecte din Planul de Integrat de Dezvoltare Urbană care intră în execuţie: străzile Faurului, Ocnei şi Turnului, dar şi modernizarea centrului de recuperare şi reabilitare a copiilor cu handicap de pe Aleea Streiu au fost deja finalizate. De asemenea, strada 9 Mai este deja în lucru. La acestea se adaugă două proiecte pentru care nu s-a atribuit încă contractul de lucrări: construcţia viaductului Calea Şurii Mici-Kogălniceanu, pentru care procedura de achiziţie este în desfăşurare şi proiectul de modernizare a patru străzi – str. Măgheranului, str. Calea Guşteriţei, str. Macaralei şi str. Oţelarilor, proiect pentru care procedura de achiziţie urmează să fie lansată.

 

Ultima oră

Comentariul meu