iohannis despre cazul mașinii înghițită de pământ pe malului: sunt nemulțumit că s-a întâmplat așa ceva

Primarul Sibiului a vorbit astăzi despre cazul mașinii căzută într-o groapă de pe strada Malului. Iohannis spune că dacă groapa nu era semnalizată, atunci firma care efectuează lucrările să suporte reparațiile mașinii avariată.

Iohannis a spus joi că nu contează cine își asumă răspunderea pentru incidentul avut loc joi dimineață. ”Eu cred că contează cine e vinovat. În primul rând această lucrare este o lucrare făcută pentru modernizarea reţelei de gaz. Că este făcută de E.On sau o firmă angajată de E.On, nu contează. Prima mea întrebare a fost dacă e o lucrare de-a noastră sau a unei firme private şi răspunsul este clar. Lucrarea este a unei firme private care se ocupă de gaz. Cel care sapă este obligat şi prin legislaţia în vigoare şi prin regulamentul nostru să semnalizeze, să presemnalizeze, cu amenzi prevăzute foarte clare. Dacă a fost corespunzător presemnalizată şi semnalizată lucrarea, vor elucida cei de la poliţia rutieră, care cercetează cazul”, a comentat joi Klaus Iohannis.

 VEZI GALERIE FOTO CU MAŞINA ÎNGHIŢITĂ DE PĂMÂNT!

Deranjat de astfel de incidente

Primarul Sibiului a recomandat şoferului care a avut astfel de probleme să îşi îndrepte plângerea împotriva firmei care face lucrările în acea zonă. „Este clar împotriva celor care au făcut gaura. Simplu de tot. Dacă se constată că nu a fost semnalizată. Dacă se ocnstată că a fost semnalizată şi şoferul a ignorat semnele, este vina lui. Dar asta nu putem să stabilm noi. Nici nu e treaba noastră. Treaba noastră este să dăm avizul sau nu fiind o lucrare de cuplare în reţeaua de gaz noi dăm aceste avize fiindcă vrem să intre în funcţiune noile reţele dar practic acolo la faţa locului răspund cei care sapă. Şi eu sunt la fel de nemulţumit că se întâmplă astfel de incidente şi chiar am solicitat colegilor mei ca împreună cu poliţia să stabilească foarte exact cum trebuie să se procedeze în viitor, respectiv să se facă verificări şi dacă nu avem accidente şi dacă lipsesc semnele de semnalizare şi presemnalizare, să fie amendaţi cei care sapă aiurea”, a mai spus Iohannis.

CLICK AICI SĂ VEZI MAŞINA ÎNGHIŢITĂ DE PĂMÂNT PE STRADA MALULUI

 

Ultima oră

Comentariul meu