Sub genericul ,,Transilvania, de la Unicitate la Universalitate”, Muzeul Municipal Mediaş, lansează proiectul ,,Comori transilvane,” realizat în colaborare cu compozitorul şi producătorul Ştefan Elefteriu şi Nick Langa, realizator de filme documentare, originar din Mediaş.
Scopul acestui proiect este acela de a face cunoscute valorile culturale şi umane ale Transilvaniei printr-o serie de proiecţii realizate la Muzeul Municipal Mediaş şi care se adresează elevilor, adulţilor, tuturor celor interesaţi de istoria Transilvaniei.
Seria proiecţiilor va debuta joi, cu filmul documentar ,,Un transilvănean în drum spre stele” (foto) care are ca subiect perioada petrecută în România de către savantul Hermann Oberth, de la naştere până în anul 1938. Filmul prezintă nu numai descoperirile care i-au adus lui Oberth recunoaşterea lumii academice de pretutindeni, dar şi omul Oberth, cu viaţa sa plină de sinusoide. La respectiva proiecţie participă elevii clasei a III-a de la Şcoala „Hermann Oberth” din Mediaş, coordonaţi de prof. Monica Lup.
Seria filmelor documentare continuă cu filmul ,,Urmând steaua ciobanului”, un documentar etnografic având ca şi subiect transhumanţa, mişcarea ciclică a turmelor între locurile de păşunat de la câmpie şi cele de la munte, care reprezintă un început al celei mai cunoscute balade româneşti, Mioriţa.
,,Moartea ca o glumă” este un …
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu