Majoritatea persoanelor arunca produsele dupa ce termenul lor de valabilitate a expirat. Un grafic publicat de huffingtonpost.com arata ca nu trebuie sa faceti neaparat acest lucru, unele alimente pastrandu-se bune in frigider o durata chiar mare de timp dupa ce termenul de valabilitate de pe ambalaj a fost depasit.

Pizza se mentine comestibila in frigider dupa ce termenul ei de valabilitate a expirat intre 3 si 5 zile, potrivit graficului huffingtonpost.com.

Humusul se mentine comestibil in frigider timp de 4-6 zile dupa ce termenul sau de valabilitate a fost depasit, laptele poate fi tinut in frigider dupa ce a expirat timp de 5-7 zile, sosul pentru spaghete timp de 5-10 zile, ciupercile timp de 7-10 zile, la fel ca si frisca.

Aceste produse sunt, insa, printre cele care rezista cel mai putin dupa ce termenul lor de valabilitate a expirat.

Maioneza rezista dupa ce termenul ei a expirat timp de o luna, margarina intre 1-2 luni, Nutella la fel ca margarina, gemul intre 6 luni si un an, iar berea rezista de la 6 luni la 2 ani de cand termenul ei de valabilitate a expirat.

Sursa foto

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

alimentele mai pot fi mancate si dupa ce le expira termenul de valabilitate  alimentele mai pot fi mancate si dupa ce le expira termenul de valabilitate  alimentele mai pot fi mancate si dupa ce le expira termenul de valabilitate

Ultima oră

Comentariul meu