Majoritatea oamenilor de radio care si-au pus amprenta asupra Mediasului isi regasesc povestea in volumul „Mediasul radiofonic. 1950 – 2013”, coordonat de jurnalistul Mircea Hodarnau. “Gandul sa scriu o carte despre oamenii de radio care zilnic sau saptamanal au incantat sau iritat ascultatorii pe frecventele celor doua posturi de radio locale din Medias, mi-a venit prin anul 2010. Pentru documentare am folosit surse din arhiva Primariei Medias si interviuri cu colegii mei de breasla, respectiv anumite fise de prezentare a activitatii lor radiofonice. Am «colindat» tari precum Germania, Italia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania si orase ale Romaniei, unde i-am gasit acum domiciliati pe fostii colegi`, declara Mircea Hodarnau.
Cartea este prefatata de Radu Balbaie, conferentiar universitar. „Pentru cei ce vor studia istoria presei transilvane, vor fi pretioase informatiile stranse de Mircea Hodarnau despre primele posturi de radio de dupa 1990, dar si marturiile jurnalistice de la cei ce s-au daruit anilor de inceput”, arata conferentiarul universitar in prefata cartii.
Volumul va fi lansat la Sibiu sambata, 19 octombrie, in cadrul facultatii care adaposteste Departamentul de Jurnalism, de la ora 14:00.

Mircea Hodarnau face radiojurnalism de 20 de ani la Medias, fiind absolvent al BBC Radio School in 1997.

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

o carte despre 63 de ani de radio. la medias  o carte despre 63 de ani de radio. la medias  o carte despre 63 de ani de radio. la medias

Ultima oră

Comentariul meu