începe festivalul studențesc de modă și design vestimentar sibiu 2013

Casa de Cultură a Studenților din Sibiu în parteneriat cu Agenția de Modele Cleopatra Models organizează în perioada 18-19 octombrie 2013 a doua ediție a Festivalului Studențesc de Modă și Design Vestimentar „Be Creative”.

Derulat sub formă de compeţiţională, festivalul-concurs de creație vestimentară invită în lumina reflectoarelor colecții semnate de studenţi şi tineri absolvenți ai universităților de profil din întreaga țară.

În acest an, Festivalul reunește 25 de concurenți din București, Cluj Napoca, Timișoara, Brașov, Sibiu, Arad, Craiova și Pitești, ce se vor întrece pe catwalk-ul pregătit în Promenada Mall ( în data de 18 octombrie începând cu ora 18.00),  respectiv în curtea interioară a Muzeului Naţional Brukenthal (în data de 19 octombrie ora 18.00), pentru a-și adjudeca titlul de „Cel mai creativ tânăr designer” și trofeul Be Creative 2013.

Indiferent că este vorba de materiale ca in, bumbac, lână, tricotaje, broderie fină sau mătăsuri, transpuse în forme geometrice simple sau complexe, cu o paletă largă de cromatici, colecțiile rezultate au în spate ore întregi de muncă și efort depus pentru a surprinde prin originalitate și inedit.

Maratonul de colecții se va încheia sâmbătă seara, pe 19 octombrie, atunci când juriul condus de unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați stiliști de modă din România – Marian PĂLIE, va desemna câștigătorul concursului într-o locație demnă de o gală fashion: curtea interioară a Muzeului Naţional Brukenthal.

Conexiunea dintre profesioniști și mediul universitar al modei se materializează prin prezenţa unor designeri români consacrați, astfel ca “semnul exclamării” al acestui festival vor fi colecțiile semnate de: Stephan Pelger, Iris Șerban, Mirela Diaconu, Lena Criveanu, Alina Ene și Răzvan Firea.

Eleganța si frumusețea acestor creații va fi întregită de modelele ce vor prezenta aceste colecții vestimentare, modele aparținând în principal agențiilor Cleopatra Models din Sibiu, Mandarina din București și Agressione din Braşov.

Evenimentul se dorește a fi începutul unei tradiții anuale și de durată pe scena culturală a Sibiului, devenind o platformă de promovare, apreciere și recompensare a valorii identificate în “tinerele speranțe”.

Ultima oră

Comentariul meu