florin balan, singurul român invitat oficial la finala campionatului mondial al maeştrilor ciocolatieri

Florin Balan (foto) este singurul român care va reprezenta ţara noastră, în calitate de invitat oficial la cea de-a 5-a ediţie a Campionatului Mondial al Maeştrilor Ciocolatieri (World Chocolate Masters), care va avea loc la Paris, în cadrul Salon du Chocolat Professionnel, în perioada 28-30 octombrie.

De altfel, Florin Balan, care a urmat cursurile a câtorva Academii de Ciocolată din Europa (Franţa, Belgia şi Marea Britanie), este şi singurul român prezent la toate ediţiile de până acum al celui mai important eveniment mondial, dedicat ciocolatei.

“Pentru mine este o onoare să fiu prezent şi în acest an, la World Chocolate Masters, care practic înseamnă Oscarul pentru maeştrii ciocolatieri din toată lumea. Prezenţa mea la acest eveniment de referinţă pentru industria noastră, nu înseamnă altceva decât continuarea eforturilor de a apropia România de ceea ce înseamnă cu adevărat arta în ciocolată”, a declarat miercuri, Florin Balan, car speră ca într-o zi şi în România să existe competiţie naţională, recunoscută la nivel european, dedicată ciocolatierilor.

World Chocolate Masters este o competiţie mondială dedicată exclusiv artei manifestată în ciocolată.

Tema din acest an a World Chocolate Masters de la Paris este “The Arhitecture of Taste”.

Toţi cei 19 finalişti din toată lumea, au

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

florin balan, singurul român invitat oficial la finala campionatului mondial al maeştrilor ciocolatieri  florin balan, singurul român invitat oficial la finala campionatului mondial al maeştrilor ciocolatieri  florin balan, singurul român invitat oficial la finala campionatului mondial al maeştrilor ciocolatieri

Ultima oră

Comentariul meu