Deputatul PDL Raluca Turcan cere Consiliului National al Audiovizualului (CNA) inasprirea actiunilor impotriva celor de la Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), dupa ce CNA a interzis reclamele companiei. `Decizia CNA este corecta insa total insuficienta. O institutie puternica de supraveghere a spatiului audiovizual ar fi intervenit mai din timp si nu doar in privinta reclamelor. Daca s-ar fi urmat principiul “follow the money` pentru restabilirea adevarului, CNA putea ajunge la emisiuni vadit partizane, coordonate in favoarea Rosia Montana care, reglementate la timp, ar fi putut preveni fracturarea societatii. CNA se putea sesiza si la situatiile in care unele televiziuni nu respectau principiul informarii impartiale cu privire la reflectarea manifestatiilor de strada, ignorate cu obstinatie intr-o prima etapa`, sustine deputatul intr-un comunicat de presa.

CNA a analizat, marti, 11 spoturi de promovare a proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana, difuzate intre 1 septembrie si 6 octombrie la principalele televiziuni nationale, constatand ca acestea incalca legislatia audiovizualului si hotarand oprirea lor de la difuzare.

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

turcan cere cna masuri mai dure impotriva rmgc  turcan cere cna masuri mai dure impotriva rmgc  turcan cere cna masuri mai dure impotriva rmgc

Ultima oră

Comentariul meu