repornirea mocăniţei de pe valea hârtibaciului, dezbătută la bucureşti. nu se ştie administratorul actual

Dezbaterea privind “Campania de repornire a Mocăniţei din Valea Hârtibaciului” a avut loc joi, 10 octombrie 2013, începând cu ora 15, în ceainăria Cărtureşti din Bucureşti.

Printre problemele prezentate în cadrul întâlnirii s-au semnalat următoarele: toate liniile de cale ferată cu encartament îngust din România sunt puse sub sechestru, iar pentru mocănița din Valea Hârtibaciului nu există un document oficial care să clarifice cine este administratorul acesteia.

La dezbatere au luat parte reprezentanți ai Asociației Mioritics, Asociației pentru Tranziția Urbană, Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, AIDER (Asociația Inovativă pentru Dezvoltare Rurală), Clubului Feroviar, companiei Detente Consultants SRL, GAL microregiunea Hârtibaciu, Primăriei Agnita, Universității de Arthitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, CPCP Studio, WWF Romania, AIR, ICOMOS RO, AER (Asociația pentru ecoturism din România), SAAF (SA Rail Assets Management Co.).

Campania are drept scop trecerea șinelor de cale ferată din proprietatea CFR în cea a comunităților locale. Dezbaterea a adus în discuție statutul juridic al liniei de cale ferată, a terenului și a construcțiilor aferente, precum și propunerea pentru repunerea în funcțiune a mocaniței. În momentul de față trenul mocănița din Valea Hârtibaciului se află în proprietatea CFR/SAAF (proprietate publică a statului român).

Printre problemele prezentate în cadrul întâlnirii s-au semnalat

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

repornirea mocăniţei de pe valea hârtibaciului, dezbătută la bucureşti. nu se ştie administratorul actual  repornirea mocăniţei de pe valea hârtibaciului, dezbătută la bucureşti. nu se ştie administratorul actual  repornirea mocăniţei de pe valea hârtibaciului, dezbătută la bucureşti. nu se ştie administratorul actual

Ultima oră

Comentariul meu