lovitură dură pentru festivalurile din centrul sibiului. artmania, media music awards sau tiff-ul în pericol să nu se mai țină!

Noul ghid de acordare a finanțărilor din banii publici pentru evenimentele ce au loc în Piața Mare și Piața Mică, dă o lovitură grea organizatorilor de festivaluri la care accesul se face pe bază de bilet de intrare.

Ghidul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi culturale si sportive nonprofit de interes general – 2014, are două articole care cu siguranță stârnesc nemulțumirea celor care organizează evenimente de mare anvergură și care au loc în Piața Mică sau Piața Mare.

Articolul 28 din acest ghid prevede clar că cine va organiza evenimente în cele două piețe reprezentative din Centrul Istoric, nu vor putea să pună bilet de intrare, în cazul în care beneficiază și de finanțare din partea Primăriei.

”(28) În cazul în care locul desfăşurării proiectului cultural este Piaţa Mare sau Piaţa Mică din Municipiul Sibiu, beneficiarului de finanţare nerambursabilă îi este interzisă vânzarea biletelor de intrare sub sancţiunea retragerii finanţării alocate şi plata de daune interese  în raport cu prejudiciul creat”, se arată în acest articol.

În această situație se află si Artmania Festival, TIFF sau Media Music Awards, evenimente care practic își acoperă o parte importantă din cheltuieli prin vânzarea de bilete de intrare.

Credit foto: MMA

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Pai mi se pare cea mai buna initiativa. Adica tot din buzunarul nostru iese finantarea respectiva, deci nu vad de ce trebuie sa platim de doua ori. Primaria nu castiga nimic, cetatenii nici atat, poate pensiunile si hotelurile sa aiba o crestere in timpul unui eveniment de genul asta.