grapini: “nu ştiu care e nevoia sibiului de forţă de muncă calificată, întrebaţi primarul!”

Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, prezentă la Sibiu luni, 14 octombrie, a declarat într-o conferinţă de presă că, în vederea creării de forţă de muncă calificată, s-a pornit un parteneriat cu finanţare germană prin care, în Timişoara şi Braşov se investeşte în scoli profesionale.

Cunoscut fiind numărul mare de investitori germani şi austrieci la Sibiu şi nevoia de forţă de muncă calificată, ministrul a fost întrebat de ce nu a fost inclus şi Sibiul în acest proiect pilot. Potrivit lui Grapini, la nivelul judeţului Sibiu administraţia locală nu şi-a arătat interesul pentru un astfel de proiect şi la nivelul ministerului pe care îl conduce nu au fost prezentate date statistice care să certifice nevoia de forţă de muncă calificată.

“Am pornit acest proiect cu finanţare germană în şcoli duale în Braşov şi Timişoara. Evaluarea trebuie s-o facă administraţia locală, pentru că scolile au fost descentralizate şi o să se mai descentralizeze. Cererea de meseriaşi trebuie să o dea administraţia locală. Nu ştiu (cererea forţei de muncă calificată din Sibiu n.r.), întrebaţi primarul!(Klaus Iohannis n.r.)”, a răspuns Maria Grapini.

Potrivit acesteia, autorităţile locale ar trebui să prezinte o situaţie a cererii locurilor de

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

grapini: “nu ştiu care e nevoia sibiului de forţă de muncă calificată, întrebaţi primarul!”  grapini: “nu ştiu care e nevoia sibiului de forţă de muncă calificată, întrebaţi primarul!”  grapini: “nu ştiu care e nevoia sibiului de forţă de muncă calificată, întrebaţi primarul!”

Ultima oră

Comentariul meu