gafă monumentală a ministerului turismului. a inclus eronat abația cisterciană de la cârța pe lista monumentelor unesco din românia!

Ministerul Turismului își poate trece în palmares o gafă monumentală, ad litteram. Astfel, Raluca Anghel Mihalcea, consilier personal al ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism, Maria Grapini, a transmis luni un comunicat de presă în care include, în mod eronat, abația cisterciană de la Cârța, județul Sibiu, pe lista monumentelor UNESCO din România, anunta site-ul cluj travel.

De asemenea, ea face referire la „Țara Oltului” și „Țara Făgărașului” ca fiind două entități distincte, deși este vorba despre una și aceeași regiune, sub două nume diferite.

Iată porțiunea de comunicat în cauză:

Astăzi, 14 octombrie a.c, doamna Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism va face o vizită în localitatea Cîrţa, judetul Sibiu. Ministrul Maria Grapini va avea o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din Ţara Oltului şi Ţara Făgăraşului.

Un punct important pe agenda Ministrului Delegat va fi vizita la fosta Abaţie Cisterciană, monument UNESCO, unul dintre cele mai vechi şi importante monumente ale goticului timpuriu din aceasta parte a Europei. Scopul acestei vizite este acela de a identifica şi alte destinaţii cheie din punct de vedere turistic, pentru a le introduce în planul de promovare turistică al României.

La solicitatarea cluj.travel de a specifica de unde a luat informația cu privire la apartenența abației de la Cârța la Patrimoniul Mondial UNESCO, consilierul ministerial ne-a precizat că sursa este primăria localității.

Lista integrală a monumentelor UNESCO din România, printre care nu figurează și abația de la Cârța, poate fi consultată pe site-ul oficial al UNESCO, aici.

Patrimoniul UNESCO este o listă mondială în care sunt incluse acele monumente care sunt considerate relevante și reprezentative pentru întreaga umannitate. Din România figurează pe această listă, la capitolul proprietăți culturale, șase cetăți dacice, șapte situri rurale cu biserici fortificate, opt biserici maramureșene de lemn, opt biserici cu pictură exterioară din Moldova, centrul Sighișoarei și Mănăstirea Horezu.

 

Ultima oră

Comentariul meu