forța civică anunță ilegalitati la primaria cisnadie, girate de prefectul de sibiu

Forța Civică Sibiu acuză îrimarul orasului Cisnadie impreuna cu Consiliul local, pe care USL il controleaza, de faptul că acestia comit ilegalitati, fara ca reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Ovidiu Siterli sa ia masurile legale.

Iată comunicatul Forței Civice Sibiu:

Alianta PSD-PNL functioneaza. Cel putin la nivel judetean. Din pacate insa pentru sibieni, nu in interesul lor, ci functioneaza in a comite ilegalitati. Primarul orasului Cisnadie impreuna cu Consiliul local, pe care USL il controleaza, comit ilegalitati, fara ca reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Ovidiu Siterli sa ia masurile legale, cu toate ca a fost informat despre neregulile primarului Gheorghe Huja.

Mai concret, dupa decesul lui Marius Vecerzan, Consiliul local Cisnadie trebuia sa desemneze un alt reprezentant in Consiliul de Administratie al Spitalului Orasenesc Cisnadie. In sedinta CL Cisnadie din 29 august 2013 au fost facute doua propuneri, insa ambele incalca legile aflate in vigoare. Mai precis, Legea nr. 95/2006, art. 186 alin. 2 litera b, privind reforma in domeniul sanatatii publice, prevede ca “Membrii CA pentru spitalele publice din reteaua administratiei publice locale sunt doi reprezentanti numiti de consiliul local, din care unul sa fie economist…”. Niciuna din cele doua propuneri nu respecta aceasta prevedere. In ciuda faptului ca in cadrul institutiei exista persoane care ar putea sa detina aceasta functie, proiectul de hotarare a fost votat in forma propusa de primarul Gheorghe Huja. In luna septembrie, la cabinetul Prefectului Ovidiu Siterli a fost depusa o sesizare  prin care i se aduc la cunostinta toate aceste lucruri, astfel ca prefectul sa-i solicite primarului Huja revocarea proiectului sau sa il atace in contencios administrativ. Prefectul Ovidiu Siterli a ignorat pana acum sesizarea. Speram ca pana la urma domnul prefect sa respecte functia in care se afla si sa puna mai presus respectarea legii, si nu interesele marunte de partid.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu