ultimul weekend din cadrul zilelor culturale ale judeţului, între oamenii fascinanţi ai moşnei şi istoria lor

Ultimul weekend al ediţiei de toamnă a Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu a avut gazdă principală localitatea Moşna, un sat situat la 60 de kilometri de municipiul Sibiu, care păstrează şi astăzi arhitectura şi obiceiurile străbune şi care reuşeşte cu uşurinţă să-şi transpună vizitatorii într-o lume desprinsă parcă din poveştile unei Europe a secolului XIX.

Integrat în Zilele Culturale ale Judeţului, Festivalul Verzei a ajuns la cea de-a şaptea ediţie şi a adus în centrul satului cei mai gospodari locuitori, fiecare pregătit să arate că are căruţa cea mai fromoasă şi cea mai bogată cu recoltele toameni.

Şi nu au venit degeaba, pentru că atât stăpânii,cât şi caii au primit şi premii utile: cei mai faini bocanci şi căpestre lucrate de un om al satului, la care orice gospodar cu cal şi căruţă râvneşte.

Localitate încărcată de istorie fiind, Moşna nu a lăsat timpul să îi şteargă amprenta, ba chiar mai mult, localnicii păzesc cu sfinţenie ceea ce le-a rămas din generaţie în generaţie. Dar nu sunt răi şi nu ţin bogăţia culturală doar pentru ei, aşa că au chemat şi turiştii să vadă cum se trăieşte la Moşna. Oamenii locului îi aşteaptă pe turişti în casele lor cu

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

ultimul weekend din cadrul zilelor culturale ale judeţului, între oamenii fascinanţi ai moşnei şi istoria lor  ultimul weekend din cadrul zilelor culturale ale judeţului, între oamenii fascinanţi ai moşnei şi istoria lor  ultimul weekend din cadrul zilelor culturale ale judeţului, între oamenii fascinanţi ai moşnei şi istoria lor

Ultima oră

Comentariul meu