primii paşi spre privatizare: parte din acţiunile romgaz vor fi listate pe bursa internaţională

Romgaz anunţă intenţia de a iniţia o ofertă publică îniţială de acţiuni existente şi de Certificate Globale de Depozit- având la bază acţiuni- şi de a lista acţiunile la Bursa de Valori Bucureşti şi certificatele de Depozit, la Bursa de la Londra, până la finele acestui an.

Se estimează că Oferta va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, în funcție de condițiile de piață. Oferta este parte din programul de privatizare al României, în conformitate cu politicile existente de liberalizare şi dereglementare a pieței.

În oferta publică inițială (IPO) este anunţată vânzarea de până la 15% din capitalul social al Romgaz, de către Departamentul pentru Energie, în numele Ministerului Economiei.

„Ca parte a strategiei de privatizare a Guvernului României, SNGN Romgaz S.A. (“Romgaz” sau “Societatea”), cel mai mare producător și furnizor de gaze naturale din România, anunță intenția de a lansa o ofertă publică inițială (“Oferta”) de vânzare a acțiunilor existente deținute în Societate („Acțiuni Oferite”) și a unor Certificate Globale de Depozit ( GDR) având la bază Acțiuni, după ce prospectul va fi aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România”, se arată într-un comunicat de presă.

Romgaz va depune prospectul la Autoritatea de Supraveghere

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

primii paşi spre privatizare: parte din acţiunile romgaz vor fi listate pe bursa internaţională  primii paşi spre privatizare: parte din acţiunile romgaz vor fi listate pe bursa internaţională  primii paşi spre privatizare: parte din acţiunile romgaz vor fi listate pe bursa internaţională

Ultima oră

Comentariul meu