video foto militari răniți de un obuz tras de un tanc în poligonul cârțioșoara. unul este în comă

Doi soldați au fost răniți miercuri seară în timpul unui exercițiu militar efectuat la poligonul din comuna sibiană Cârțișoara. Unul din aceștia a fost grav rănit și a avut nevoie să fie transportat cu elicopterul la Tg. Mureș.

 

Se pare că cei doi militari se aflau în spatele unui adăpost, în momentul în care un obuz tras de un tanc, a explodat în apropiere, iar aceștia au fost răniți de schijele împrăștiate.

 

Soldații cu vârste între 30 si 40 de ani, din Turda se aflau la un exercițiu la poligonul aflat în apropiere de Transfăgărășan, în momentul în care au fost răniți. La fața locului au ajuns două ambulanțe, care au acordat primul ajutor chiar în câmp.vlcsnap-2013-10-10-02h08m14s120

De aici ambulanțele au pornit în trombă spre Sibiu. Unul dintre ei a ajuns la Spitalul Județean Sibiu, dar colegul său, aflat în comă, a fost transportat de medicii SMURD la Aeroport, iar de acolo a fost dus cu elicopterul la spitalul din Tg. Mureș.

vlcsnap-2013-10-10-02h08m30s17”Pacientul dus cu elicopterul la Tg. Mureș a fost găsit inconştient, în comă profundă, cu un Glasgow de 5, cu un traumatism cranio-cerebral sever, cu plagă penetrantă cranio-cerebrală la nivelul creierului, cu plăgi tranasfixiante la nivelul membrului superior stâng şi membrului inferior stâng, un traumatism toracic cu plagă nepenetrantă la nivelul hemitoracelui stâng. A fost găsit instabil hemodinamic şi respirator, a fost intubat şi a fost transportat la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD. Celălalt pacient este cu un traumatism cranio cerebral mediu, plagă contuză occipitală, cu semne de hipertensiune intracraniană, a fost transportat la Urgenţă în Sibiu pentru investigaţii suplimentare. Acesta este conştient. Mai multe detalii nu pot să ofer”, a spus Mirela Bădescu – Medic SMURD Sibiu.

YouTube video

Deocamdată reprezentanții Armatei nu au oferit niciun detaliu legat de incidentul petrecut la Cârțișoara și au interzis și medicilor de la spitalul județean Sibiu să ofere informații legate de pacientul internat aici.

video: NOISE MEDIA

Ultima oră

Comentariul meu