VIDEO EXCLUSIV Bătaie ca în filme în Piața Obor. Un samsar de struguri linșat pentru că înșela sibienii la cântar

Oferte care mai de care mai tentante în piața specializată în vânzarea de struguri en-gros în Sibiu. Prețurile mici atrag atenția cumpărătorilor, dar din nefericire unii sibieni s-au trezit cu zeci de kiliogame lipsa atunci cand au ajuns acasa si au recantarit strugurii. Astfel de lucruri se întâmplă zilnic, iar uneori se ajunge și la agresiuni fizice, cum a fost de exemplu în această dimineață.

Problemele apar în zilele în care în piață inspectorii de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului nu își fac apariția. Furatul cu câteva zeci de kilograme de struguri la 100 de kilograme vândute, a devenit o obișnuință pentru speculanții care vin cu struguri cumpărați de la țăranii din Vrancea și apoi îi revând la prețuri mai mult decât duble. Azi dimineață câțiva comercianți supărați că samsarii le sperie clienții, au sărit chiar să îl linșeze pe un astfel de vânzător, care tocmai înșelase un sibian cu câteva zeci de kilograme de struguri.

”Uite pe gaura asta sa se vadă clapeta pusă. Unde e cântarul. Scoate cântarul afară!!!!! Uite-l !!! Cântarul ascuns aici. Uite domne ce fac nenorociții aceștia. Uite așa fură. Astea trebuie desfăcute. Toate trebuie să fie așa. Toate trebuie să fie pe zero. El a avut pe poziția asta. Primul cântar el îl dă pe zero. Nu bate bine. Uitați cum merge cântarul. Din cauza la capletă. Asta e una. Apoi îl închide și îți ia 15 kg la sac. Asta fură. Și apoi au cântărit clienții și au fost 12 kg la 2 saci, au furat. Uitați ce fac nenorociții aceștia”, arată un alt comerciant.

YouTube video

Nu recunoaște nimic

Deși oamenii i-au demonstrat că a furat la  cântar, tânărul învinuit a măruturisit cu seninătate că nu e nimic adevărat. Ba mai mult acesta a spus că nu are cântar, dar de fapt acesta fusese ascuns în mașină după câteva minute din momentul în care a fost surprins că își înșela clienții.

”De ce i-am furat… Că e preț de producător și de asta. Punem pe cântar acolo și îi cântărim. Că e prețul pieței. Asta e. Poate să spună. E cântarul pieței. Nu cântărim pe cântarul nostru. Că nu am cântar. Da ce cântarul pieței fură. Cântărim pe cântarul pieței”, a  spus tânărul învinuit.

A vrut să fugă din piață și a fost linșat

Încolțit de ceilalți comercianți samsarul a încercat să fugă din piață. Oamenii s-au împotrivit și l-au oprit pe samsar, trăgându-l afară din mașină până la sosirea reprezentanților administrației pieței. Cei de la piețe spun că

YouTube video

A fost omul chiar lângă cântar. A pus marfa  pe el și a văzut că nu e în regulă. Eu îi iau taxa. Mai mult nu am  ce să îi fac. Îți dai seama că dacă a făcut țigănia asta, nu mai intră aici să vândă și să înșele. L-am notat cu număr cu tot. Nu mai intră aici”, a spus reprezentantul pieței Obor.

Comercianți revoltați

Ceilalți comercianți sunt deranjați de practica samsarilor și spun că din cauza lor oamenii îi acuză pe toți că îi fură la cântar și rămân cu marfa nevândută.

”Sigur că ne afectează. Datorită faptului că fură la cântar și pun apă în sacii cu struguri. Fac numai prostii că sunt de la Cornetu. Sigur că îi afectează pe cei care vând corect. Ei dau cu un leu kilogramul și pun apă și fură la cântar. Și ceilalți nu mai pot să vândă.. (..) Când vin controalele ei scot mașina și fug. Nu e corect. Fiecare să își vândă marfa lui. Zilnic se întâmplă. Și când apare controlul ei fug. Nu este corect!”, a spus o femeie venită din comuna Faraoanele, județul Vrancea.

Interesant este și faptul că cei de la OPC Sibiu, au mers în piața de fructe cu o zi înainte și nu au găsit nici măcar un cântar care să nu fie în regulă, dar comercianții spun că samsarii erau informați de vizita celor de la Protecția Consumatorului.

Cei de la OPC Sibiu susțin că vor face mai des controale pe viitor pentru ca astfel de cazuri de înșelătorie să nu mai apară.

VIDEO: NOISE MEDIA

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. bă ziariștii luȚ pește, vă trebuie un dex ceva, să aflați și voi ce înseamnă linșat?

  2. comuna Slobozia Bradului, sat Cornetu, jud. Vrancea de acolo sunt baietii bruni la fata.
    prosti sunt romani care cumpara de la ei, cei mai amri dobitoci din lume, bine ca tigani ii mai aduca cu picioarele pe pamant… cum dracu sa aiba sacul de struguri 70-85 kg? deci cine sunt prostii…. nu cumva romanii?

    1. Maresalul esti prost de dai in gropi, trebuie sa starpim tigania si furaciunile nu sa stai sa te uiti la ei.cum inseala, ca aia baga bani in buzunar mai repede de cat bagi u o bucata de paine in gura. Romania facuta de cacat din cauza ciorilor.