tva-ul la carne ar putea scădea 9 la sută, din cauza creşterii evaziunii fiscale în urma majorării la 24 la sută

TVA va scădea la 9 la sută, cel mai probabil, şi în sectorul cărnii, unde evaziunea a crescut de la majorarea taxei la 24%, a declarat miercuri secretarul de stat din Ministerul Agriculturii Achim Irimescu, potrivit Mediafax.

Acesta a declarat că cel mai probabil sectorul cărnii va fi următorul care va beneficia de TVA redus. Irimescu a precizat, însă, că este foarte important modul în care va fi efectuat controlul şi măsurile ce vor fi luate pentru reducerea evaziunii în domeniul produselor de panificaţie.

“Decizia viitoare privind reducerea TVA şi la alte produse alimentare depinde de succesul măsurii în domeniul pâinii, de reducerea evaziunii şi veniturile bugetare”, a mai spus Irimescu.

Secretarul de stat a mai spus că analiza realizată de Ministerul Agriculturii în domeniul cărnii a indicat două probleme, respectiv importurile reale şi nereale şi producţia la negru din România.

“Din cifrele noastre reiese că situaţia este destul de gravă. După creşterea TVA la 24% subit au dispărut zeci de mii de tone de carne şi produse de carne, care cel mai probabil s-au dus în economia subterană. Circa 71.000 de tone de carne de porc au dispărut în economia subterană în 2011-2012″, a adăugat Irimescu, citat de Mediafax.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

tva-ul la carne ar putea scădea 9 la sută, din cauza creşterii evaziunii fiscale în urma majorării la 24 la sută  tva-ul la carne ar putea scădea 9 la sută, din cauza creşterii evaziunii fiscale în urma majorării la 24 la sută  tva-ul la carne ar putea scădea 9 la sută, din cauza creşterii evaziunii fiscale în urma majorării la 24 la sută

Ultima oră

Comentariul meu