Spitalul de Psihiatrie “Ghe Preda” din Sibiu, beneficiar al proiectului “Artă pentru viaţă”, de 3,000 de euro

Pacienţii Spitalului de Psihiatrie “Ghe. Preda” din Sibiu vor beneficia de un remediu pentru suflet, care pune acentul pe emoţional şi anume, un atelier de pictură, finanţat cu 3000 de euro, prin proiectul “Terapie prin Artă”, proiect derulat de cel mai mare laborator farmaceutic din Franţa, Servier Pharma.

Printre ideile desemnate câştigătoare anul acesta se află şi proiectul de pictură „Terapie prin Artă” care a început să fie implementat în Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” Sibiu la începutul lunii octombrie.

“Este deja cunoscut că pe lângă beneficiile și mulțumirile spirituale pe care arta ni le aduce, indiferent de forma ei și indiferent de modul în care intrăm în contact cu ea, este capabilă de asemenea să stimuleze pozitiv psihicul uman, fiind de un real spijin în lupta cu dependențele sau bolile.”, declară Ana Cohuţ, câştigătoarea căreia îi aparţine proiectul implementat în spitalul din Sibiu.

Proiectul “Terapie prin Artă”, constă în echiparea unui spațiu din interiorul Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” Sibiu cu elementele unui atelier de pictura. Programe similare celui din Sibiu sunt implementate şi în spitalele partenere din Cluj-Napoca şi Craiova.

Anul acesta programul este la a doua ediţie, iar proiectele de terapie prin artă câştigătoare sunt

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Spitalul de Psihiatrie “Ghe Preda” din Sibiu, beneficiar al proiectului “Artă pentru viaţă”, de 3,000 de euro  Spitalul de Psihiatrie “Ghe Preda” din Sibiu, beneficiar al proiectului “Artă pentru viaţă”, de 3,000 de euro  Spitalul de Psihiatrie “Ghe Preda” din Sibiu, beneficiar al proiectului “Artă pentru viaţă”, de 3,000 de euro

Ultima oră

Comentariul meu