Adio cursă low-cost Sibiu – Londra. Wizz Air nu va mai opera pe acest traseu

Consilul Județean Sibiu a decis să nu mai prelungească termenul de prezentare a unei oferte concrete de către compania Wizz AIR și a anulat adjudecarea traseului Sibiu – Londra de către această companie. Urmează o nouă licitație.

Decizie previzibilă a Consiliului Județean Sibiu. Instituția a decis să nu mai acorde nici o prelungire de termen celor de la Wizz Air, în ceeace priveste prezentarea unei soluții pentru traseul aerian de tip low-cost, care să lege Sibiul de Londra.

„Noi am decis că azi vom face un răspuns, ca să încheiem odată subiectul acesta. Le-am dat termen de gândire celor de la această companie. Considerăm, în baza selecţiei de oferte că nu s-au calificat şi urmează ca viitoarea conducere a aeroportului Internațional Sibiu, să facă selecţia șo să organizeze din nou licitaţii publice. Cei de la Wizz Air nu ne-au dat niciun semnal că au venit cu o soluţie ca să încheie în parametrii caietului de sarcini. Le vom trimite răspunsul nostru cu părere de rău, că licitaţia s-a încheiat prin neadjudecarea traseului de către dânşii” a spus marți, Ioan Cindrea, președindele Consiliului Județean Sibiu.

Licitații ”forțate”?

Ioan Cindrea a spus marți că recunoaște public că poate această licitaţie a fost grăbită. ”În două luni nu pregăteşti un chioşc în Piaţa Cibin, ba mai mult să-ţi asumi responsabilitatea deschiderii unui traseu aerian spre o zonă care costă sute de mii sau poate chiar milioane de euro. Poate că acea licitaţie a fost grăbită. Este unul din motivele pe care l-am imputat fostei conduceri. Trebuia să spună că nu vine nimeni într-o perioadă de două luni la o licitaţie, ca să știm și noi”, a mai spus marți Cindrea.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu