vicepremierul liviu dragnea a fost trimis în judecată în dosarul “referendumul”

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în dosarul “Referendumul”, informează Mediafax.

El este acuzat că, în timpul referendumului din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a creat şi coordonat un sistem informatic la care au aderat mai mulţi reprezentanţi ai PSD din secţiile de votare, pentru a obţine informaţii în timp real cu privire la prezenţa la vot. Scopul urmărit era să obţină o prezenţă mai numeroasă la vot, în vederea atingerii pragului de validare a referendumului.

Procurorul şef Lucian Papici, cel care a finalizat acest dosar, a fost schimbat din funcţie joi, de către procurorul general Tiberiu Niţu, la scurt timp după ce rechizitoriul în cazul Liviu Dragnea fusese finalizat şi trimis şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Premierul Victor Ponta l-a acuzat pe Papici că este “băsist”.

Liviu Dragnea este acuzat de mai multe infracţiuni: folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane, instigare la promisiunea,

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

vicepremierul liviu dragnea a fost trimis în judecată în dosarul “referendumul”  vicepremierul liviu dragnea a fost trimis în judecată în dosarul “referendumul”  vicepremierul liviu dragnea a fost trimis în judecată în dosarul “referendumul”

Ultima oră

Comentariul meu