Peste 150 de persoane din Laslea calificate gratuit pentru meserii căutate pe piața muncii

Căminul cultural din comuna Laslea a găzduit miercuri, 2 octombrie 2013, o festivitate de decernare a premiilor pentru cei 90 de cursanți care au absolvit gratuit cursuri de formare profesională în 5 meserii: îngrijitoare bătrâni la domiciliu, îngrijitoare copii, tâmplar universal, sudor, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist.

Aceste cursuri gratuite au fost susţinute de firma de resurse umane Cella Invest din Alba Iulia, care a beneficiat de o finanţare europeană.

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, vicepreşedintele Ioan Banciu, primarul comunei Laslea, Ioan Onea, viceprimarul Gheorghe Jeleriu, consilieri locali, iar din partea firmei Cella Invest Daniela Năstase, Codruţa Seleagă şi Cristina Cristea.

„Consiliul Judeţean Sibiu, ca partener în acest proiect, ne-a dat şansa să fim primii care organizează aceste cursuri şi suntem foarte mulţumiţi că 90 de persoane au primit o calificare pentru diferite meserii şi îşi vor putea găsi mai uşor un loc de muncă”, a spus primarul Ioan Onea.

Înainte de înmânarea diplomelor şi a premiilor, preşedintele Ioan Cindrea a mulţumit celor din sală pentru că s-au înscris la curs. „Diploma de absolvire pe care o primiţi astăzi trebuie considerată ca o carte de vizită de a intra pe piaţa muncii, ca un paşaport spre independenţa dumneavoastră financiară. Aceste cursuri de formare sunt pentru dumneavoastră calea de a vă integra social şi de a desfăşura diferite activităţi de antreprenoriat pentru că trebuie să vă perfecţionaţi şi iată că cu ajutorul premiilor oferite porniţi la drum cu o zestre”, a mai spus Ioan Cindrea. Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu a subliniat faptul că, în calitate de partener în acest proiect de formare profesională, autoritatea judeţeană doreşte să ofere o şasă în plus în special tinerilor.

Premiile oferite de firma Cella Invest la câte cinci cursanţi mai merituoşi pentru fiecare din cele cinci cursuri au constat într-un tensiomatru şi saboţi medicinali pentru îngrijitoare la domiciliu, blender, storcător de fructe şi termometru baie pentru îngrijitoare copii, uscător de păr profesional pentru frizer-coafor şi un boloboc, maşină de găurit, flex/ferăstrău electric pentru  sudor, respectiv tâmplar universal.

Pe lângă cei 90 de absolvenţi, alte 60 de persoane urmează alte trei noi cursuri – bucătar, cofetar şi lucrător în comerţ, la care se adaugă cursul de îngrijitoare bătrâni la domiciliu pentru care doamnele şi domnişoarele din Laslea şi localităţile limitrofe au manifestat un mare interes. Aceste cursuri se vor finaliza în luna noiembrie.

În perioada următoare, cursuri similare vor fi organizate şi în alte localităţi care şi-au manifestat interesul: Dumbrăveni, Şeica Mică, Micăsasa,  Loamneş,  Blăjel,  Moşna, Merghindeal, Bruiu.

 

Ultima oră