personalul medical din cazul decesului lui bogdan alexandru, sancţionat cu 10% din salariu pe trei luni

Comisia de Etică şi Deontologie Medicală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, respectiv Consiliul Etic al SCJU Sibiu au reanalizat cazul lui Bogdan Alexandru, copilul de trei ani, care a decedat la judeţean în urma unei operaţii de extracţie de polipi şi au dispus sancţiuni administrative pentru personalul spitalului care s-a ocupat de acest caz.

Reanalizarea cazului s-a impus după ce spitalul a primit raportul medico-legal care stabileşte cauzele decesului, raport întocmit Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca.

În cauzele decesului nu pot fi implicate deficienţe de tehnică medicală, operatorie sau anestezică, acest fapt rezultând din analiza foii de observaţie, din concluziile raportului de expertiză medico legală şi din analiza declaraţiilor tuturor celor implicaţi în activitatea de îngrijire a pacientului Bogdan Alexandru. Menţionăm că nici din concluziile raportului de expertiză medico – legală (macroscopic şi microscopic) şi nici din declaraţiile celor implicaţi în acordarea asistentei medicale nu reiese că ar fi existat obstrucţie mecanică a căilor respiratorii”, se arată în raportul prezentat de SCJS.

Cauza decesului a fost stopul cardio-respirator, cel mai probabil neurogen reflex (laringospasm) şi a encefalopatiei hipoxice consecutive stopului cardio-respirator resuscitat.

În urma analizei s-au constatat următoarele deficienţe de ordin administrativ, pentru care

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

personalul medical din cazul decesului lui bogdan alexandru, sancţionat cu 10% din salariu pe trei luni  personalul medical din cazul decesului lui bogdan alexandru, sancţionat cu 10% din salariu pe trei luni  personalul medical din cazul decesului lui bogdan alexandru, sancţionat cu 10% din salariu pe trei luni

Ultima oră

Comentariul meu