In perioada 1-4 octombrie 2013, Complexul National Muzeal ASTRA sarbatoreste 50 de ani de la fondarea Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, cel mai mare muzeu in aer liber din tara si unul dintre cele mai importante din Europa.

Printre evenimentele incluse in programul sesiunii aniversare, se regasesc lansari de carte, expozitii, dezvelirea basoreliefului memorial Cornel Irimie si vizitarea Cabinetului Memorial `Cornel Irimie`, o sesiune de comunicari desfasurata pe mai multe sectiuni tematice, decernarea premiului Asociatiei de Stiinte Etnologice din Romania si lansarea unei emisiuni filatelice ilustrand monumente din muzeu.

Marti, 1 octombrie, de la ora 16:00, in Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, va avea loc vernisarea sitului pilot din cadrul Proiectului CULTTOUR si a gospodariei din Dragu-Brad (Purcariu), judetul Hunedoara, in prezenta reprezentantilor comunitatii locale.

`Crangul din Apuseni este o locuire comunitara izolata, care ocupa suprafete mari cu topografii, resurse, ocupatii si practici specifice zonelor montane si submontane ale arcului Carpatic. Conceptul propus de Fundatia Dala, integrat in strategia de dezvoltarea pe termen lung a institutiei s-a construit pe trei niveluri: experimentarea gradinii-peisaj, re-definirea institutiei muzeului ca instrument de mediere intre comunitati locale si public si muzeul ca expunere a memoriei colective. In cazul Muzeului ASTRA, situl acomodeaza peisajul si obiectul-expus dupa retetele

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

situl pilot `cranguri din apuseni`se verniseaza la astra  situl pilot `cranguri din apuseni`se verniseaza la astra  situl pilot `cranguri din apuseni`se verniseaza la astra

Ultima oră

Comentariul meu