Editia aniversara a 20 de ani de Astra Film Festival cuprinde un program care contine filme din peste 70 de tari, premiere internationale, programul Astra Film Junior dedicat copiilor si adolescentilor, filme care aduc in prim plan teme actuale controversate si conferinte care aduna profesionistii de cinema din Romania si toata lumea.

Romania sub lupa

Dupa 20 de ani in care a promovat documentarul ca gen al cinematografiei in Romania si documentarul romanesc in tara si in strainatate, Astra Film va gazdui la Sibiu o serie de dezbateri si intalniri in cadrul editiei aniversare Astra Film Festival.

“Sarbatorim prin munca, a venit timpul ca odata cu majoratul festivalului sa se adune breasla documentaristilor romani si a celor care au urmarit evolutia acestui gen in Romania, si sa vedem ce a reusit sa faca acest gen de film in aceste vremuri tulburi. Ce fel de Romanie se contureaza prin sutele de filme produse in aceasta perioada? Care este mediul televiziunii factuale in tara? In ce fel de cursuri si scoli se invata meseria de documentarist? Cine se ocupa cu promovarea, arhivarea lor?`, a declarat Dumitru Budrala, director fondator AFF.

Conferinta `Romania sub lupa` incepe joi, 17 octombrie in cadrul unei mese rotunde – `20

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

romania sub lupa: 20 de ani de documentar la astra flim sibiu  romania sub lupa: 20 de ani de documentar la astra flim sibiu  romania sub lupa: 20 de ani de documentar la astra flim sibiu

Ultima oră

Comentariul meu