comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă e pregătit şi pentru ninsori şi pentru inundaţii

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu s-a întrunit marţi, 01 octombrie, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu, în şedinţă ordinară şi a prezentat stadiul pregătirilor pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţii socio-economice în sezonul de iarnă 2013-2014.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Sibiu este pregătit pentru orice intervenţii”, a subliniat inspectorul şef, lt.col. Cosmin Balcu.

Potrivit acestuia, la nivelul ISU Sibiu sunt operaţionale 15 autospeciale cu apă şi spumă, care pot fi utilizate în cazuri excepţionale, pentru evacuarea apei din locuinţele cetăţenilor sau alte construcţii.

Pe lângă acestea ISU mai dispune de 4 motopompe remorcabile cu un debit de 3.000 litri/minut, 8 motopompe transportabile cu debit de până la 1.500 litri/minut, 12 electropompe şi 6 ejectoare de ape mici.

Şi în cazul în care va ninge în judeţul Sibiu, Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Sibiu, respectiv Societatea Drumuri şi Poduri SA a Consiliului Judeţean sunt pregătite cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante. De altfel, utilajele Secţiei Drumuri Naţionale au intervenit deja la Bâlea, unde a nins deja.

Directorul SDN Sibiu a precizat că în stocul de materiale constituit în iarna trecută mai sunt 480 de tone de nisip şi peste 1.000

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă e pregătit şi pentru ninsori şi pentru inundaţii  comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă e pregătit şi pentru ninsori şi pentru inundaţii  comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă e pregătit şi pentru ninsori şi pentru inundaţii

Ultima oră

Comentariul meu