90 de persoane din mediul rural, care au absolvit cursuri de formare profesională, vor fi premiate de cjs

Cei mai buni cursanţi, care au absolvit cursuri gratuite de calificare în mai multe meserii, vor fi premiaţi miercuri, 2 octombrie, în Căminul Cultural din comuna Laslea.

Este vorba de 90 de persoane din mediul rural, care au fost selectate pentru formare profesională în meserii, altele decât cele agricole, printr-un proiect al Consiliului Judeţean Sibiu, finanţat prin programul POS DRU.

În parteneriat cu firma CELLA INVEST SRL din Alba Iulia, beneficiară a finanţării europene, Consiliul Judeţean Sibiu a organizat în comuna Laslea acţiuni de consiliere şi orientare profesională în urma cărora s-au select persoanele interesate, în funcţie de pregătirea profesională şi preferinţele acestora, pentru a urma cursuri de calificare în diverse meserii.

În urma selecţiei, au rămas 90 de persoane care au urmat şi au absolvit cursuri de: sudori (18 persoane). tâmplar (20 de persone), frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist (18 persoane), îngrijitoare bătrâni (19 persoane) şi îngrijitoare copii/baby sitter (15 persoane).

După susţinerea şi promovarea examenului în luna mai, cursanţii au primit certificate de calificare în meseriile în care s-au pregătit, iar firma de formare profesională îi va sprijini pentru a se autoriza ca P.F.A. (Persoană Fizică Autorizată). O parte dintre aceştia vor fi premiaţi cu câte

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

90 de persoane din mediul rural, care au absolvit cursuri de formare profesională, vor fi premiate de cjs  90 de persoane din mediul rural, care au absolvit cursuri de formare profesională, vor fi premiate de cjs  90 de persoane din mediul rural, care au absolvit cursuri de formare profesională, vor fi premiate de cjs

Ultima oră

Comentariul meu