Ingrediente:

-1 pachet aluat foietaj

– ½ kg mere,

– ½ kg piersici,

-2 plicuri zahar vanilat,

-150 g zahar,

-200 g nuca,

-zeama de la o jumatate de lamaie,

– 2 lingurite scortisoara,

– 1 ou.

Metoda de preparare:

Se curata fructele de coaja. Scoatem cotoarele de la mere, respectiv samburii de la piersici. Taiem fructele felii subtiri, adaugam zeama de lamaie si le calim la foc mic.

Cand se inmoaie punem zaharul, nuca si scortisoara. Daca este nevoie adaugam si o lingura sau doua de pesmet, in functie de consistenta compozitiei. Dupa ce se raceste putin se adauga zaharul vanilat.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem o foaie de foietaj care se inteapa sa nu se umfle, apoi compozitia si dupa a doua foaie de foietaj.

Taiem usor cu un cutit sub forma de grilaj, apoi ungem cu oul batut cu ajutorul unei pensule. Bagam placinta la cuptorul incalzit pentru 30-40 min. Cand este gata se presara putin zahar.

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

placinta cu piersici si mere  placinta cu piersici si mere  placinta cu piersici si mere

Ultima oră

Comentariul meu