pavilion de 8,2 milioane lei pentru spitalul de pneumoftiziologie din sibiu

Cea mai mare investiţie a Consiliului Judeţean Sibiu în infrastructura spitalicească se desfăşoară la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC), acolo unde se construieşte un nou pavilion, care urmează a se finaliza până la sfârşitul acestui an.

Valoarea investiţiei – proiectare şi execuţie – este de 8,112 milioane lei cu TVA, lucrările fiind contractate de către firma SC Sinecon SRL.

Noua clădire va avea trei destinaţii: pentru funcţionarea Ambulatoriului integrat de specialitate, pentru spitalizarea continuă şi de zi (adulţi şi copii) şi pentru Compartimentul de reabilitare respiratorie.

Spitalul de Pneumoftiziologie deserveşte populaţia din Sibiu, Alba, Braşov şi Vâlcea şi are o capacitate de 170 de paturi distribuite astfel: 80 de paturi în secţia de adulţi Pneumoftiziologie I, 70 de paturi în secţia pentru adulţi Pneumoftiziologie II şi 20 de paturi în Compartmentul de copii.

După realizarea noii investiţii, paturile vor fi redistribuite, asigurându-se astfel condiţii hoteliere mult mai bune. De asemenea, circuitele funcţionale se vor îmbunătăţi, întrucât clădirea comunică pe fiecare nivel, parter şi etaj, cu cele două pavilioane vechi: I şi II pentru adulţi.

Capacitatea noului pavilion va fi de 60 de paturi de spitalizare continuă sau/şi de zi.

Clădirea este prevăzută cu trei lifturi: pentru targă, lenjerie şi hrană.

La demisolul clădirii va funcţiona blocul alimentar care va deservi întreg spitalul. Tot aici vor fi amenajate vestiare pentru personal şi magazii pentru lenjerie.

La parter se va desfăşura activitatea Ambulatoriului integrat de specialitate, unde vor exista:

Un birou de internări

Camera de primiri urgenţe

Camera de gardă

9 cabinete medicale

1 platou tehnic care va include: radiologia şi explorări funcţional-respiratorii: ecografie, aerosoloterapie, bronhologie

La etaj vor fi amenajate 18 rezerve de câte două paturi, precum şi o sală de tratament

La mansardă va fi mutat Compartimentul de copii, prevăzut cu 20 de paturi, dispuse în 9 saloane, pe grupe de vârstă: 0 – 3 ani şi 3 – 18 ani. Totodată, vor fi amenajate spaţiile necesare funcţionării compartimentului: cameră de primire, magazii, spaţiu pentru joacă.

Tot la mansardă va funcţiona Compartimentul de reabilitare respiratorie, prevăzut cu o sală de gimnastică respiratorie şi 2 rezerve pentru adulţi.

 

Ultima oră

Comentariul meu