unităţile de cazare din taberele şcolare, sanctionate de protectia consumatorului cu amenzi de 23.000 de lei

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu a efectuat controale la operatorii economici care au organizat tabere pentru elevii din judeţul Sibiu, în perioada iulie-august 2013, pentru a verifica respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la prestarea serviciilor de cazare şi alimentaţie colectivă.

În total, în perioada menţionată, au fost verificate 13 unităţi de cazare şi alimentaţie din judeţ. Pentru abaterile de la prevederile legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor s-au aplicat 5 amenzi contravenţionale în valoare de 23.000 lei şi 14 avertismente dispunându-se măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

Principalele abateri sancţionate se referă la lipsa reţeteler şi a valorilor nutriţionale a produselor servite în unitate, neafişarea menuilui zilnic, a tarifelor de cazare, neafişarea adâncimii apei în piscine, sau dotări incomplete sau necorespunzătoare la cazare.

Controlul s-a desfăşurat în comisie mixtă de control, constituită prin ordin al Prefectului Judeţului Sibiu şi în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

unităţile de cazare din taberele şcolare, sanctionate de protectia consumatorului cu amenzi de 23.000 de lei  unităţile de cazare din taberele şcolare, sanctionate de protectia consumatorului cu amenzi de 23.000 de lei  unităţile de cazare din taberele şcolare, sanctionate de protectia consumatorului cu amenzi de 23.000 de lei

Ultima oră

Comentariul meu