sute de sibienii au protestat împotriva exploatărilor de la roşia montană, cu umbrele colorate

După o lună de proteste pentru salvarea Roșiei Montane,Sibiul a ales să protesteze într-un mod inedit duminică, 29 septembrie, când bulevardele oraşului au fost împânzite de cateva sute de oameni cu umbrele colorate.

“Pentru că umbrela este simbolul luptei noastre. Pentru că nu ne sperie vremea rea și venirea toamnei. Pentru că suntem hotărâți să ne atingem scopurile protestelor noastre și nu ne lăsăm învinși de scăderea temperaturilor ori de venirea ploilor. Pentru că am înțeles motivul amânării deciziei comisiei speciale și a tergiversării problemei Roșiei Montane: politicienii mizează pe oboseala oamenilor, plictiseala de a ieși la proteste și piedica reprezentată de vreme” au explicat organizatorii prezenţa unbrelelor colorate.

Evenimentul 1000 de umbrele pentru o Roșie, este o primă victorie în lupta cea grea. Pentru prima dată de la 1 septembrie, de la data debutării protestelor de stradă, grupul de activiști de la Sibiu a reușit să se organizeze eficient în jurul unei acțiuni, câteva sute de protestatari participând la acţiune. ele pentru o Roșie.

Marşul protestatarilor a început în faţa Farmaciei 24, şi a continuat pe bulevardul Nicolae Bălcescu şi Calea Dumbrăvii.

.

Revendicările sibienilor care au ieșit la protest sunt respingerea proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret,

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

sute de sibienii au protestat împotriva exploatărilor de la roşia montană, cu umbrele colorate  sute de sibienii au protestat împotriva exploatărilor de la roşia montană, cu umbrele colorate  sute de sibienii au protestat împotriva exploatărilor de la roşia montană, cu umbrele colorate

Ultima oră

Comentariul meu