foto video distracție, festin culinar și atmosferă superbă în centrul sibiului la cibinfest 2013

Agitație mare și foarte multă distracție și voie bună în centrul Sibiului în acest weekend. Aici, într-un cort uriaș de peste 2.400 de metri pătrați, are loc un eveniment inspirat de Oktoberfest-ul de la Munchen și adaptat la specificul local al Sibiului.

Rețeta care a asigurat succesul primelor două ediții a fost păstrată de organizatori. Parcul de distracții, sutele de tone de bere, muzica bavareză și mâncărurile excelente, au atras ca un magnet consumatorii. Peste 15.000 de oameni au trecut pragul festivalului în primele două zile. Chiar dacă sunt montate câteva sute de mese, locul devine rapid neîncăpător pentru cei ce vor să se simtă bine și să asculte o muzică bună în timp ce degustă din cârnații cu specific german și din delicatesele care sfârăie în cuptoarele și pe grătarele comercianților prezenți aici. Atmosfera excelentă i-a scos pe oameni la dans în jurul meselor.cibinfest2

”Am cumpărat piept de pui, cartofi prăjiți și salată. Bere mi-am luat de la început. Abia am venit. Aștept să beau și să intru în atmosferă”, a povestit un tânăr aflat la Cibinfest.

”Am cumpărat pui și cartofi. Bere mergem să luăm. Eu am luat un ciolan de porc și merg la o bere. E o atmosferă deosebită. Mă bucur mult că am  putut să vin”, au povestit doi sibieni în timp ce căutau un loc unde să poată să stea să servească ce și-au cumpărat.cibinfest1

Mâncare pe toate gusturile

Comercianții abia fac față comenzilor, dar rețeta oferită consumatorilor este de succes. Micii și tradiționalul cârnat bavarez sunt preferații clienților, așa că cei care îi comercializează au  pregătite câteva tone pentru a face față poftei de mâncare a vizitatorilor.

”Ne-am pregătit cu o îmbinare între tradiția românească și cea bavareză. Respectiv facem mici care se știe foarte bine că merg la festivalurile noastre de bere și un cârnat alb, cu tradiție bavareză, care îl facem la fel pe grătar și îl servim cu un covrig bavarez. Avem peste o tonă și jumătate de mici pregătiți și peste o tonă și jumătate de cârnați albi. Noi suntem pregătiți din toate punctele de vedere. Așteptăm pe toată lumea aici”, a spus Munteanu Adrian comerciant Cibinfest.cibinfest4

Iohannis, impresionat de organizare

În timp festivalul se dorește să fie chiar unul și mai mare și cu o rezonanță la nivel național și internațional care să atragă cât mai mulți turiști în această perioadă a anului.

”Cibinfest este una din manifestările mai noi. Are o tradiție scrută dar bună. S-a dovedit că este un eveniment dorit de sibieni și gustat de sibieni. Anul acesta organizatorii ne-au surprins cu un cort imens”, a spus Klaus Iohannis.

YouTube video

Festivalul va avea loc până duminică seară.

Ultima oră

Comentariul meu