drumurile județene împânzite de radare la sibiu. vezi când!

Serviciul Rutier Sibiu desfăşoară în perioada 27 – 29 septembrie a.c.  o acţiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În vederea reducerii numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere precum şi în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul conducătorilor auto referitor la respectarea regimului legal de viteza şi adaptarea acesteia la condiţiile meteo-rutiere, în perioada 27 – 29.09.2013, la nivelul judeţului Sibiu vor fi desfăşurate acţiuni preventive pe această linie.

Poliţiştii rutieri împreună cu cei de ordine publică vor acţiona la nivelul judeţului Sibiu pe toate tronsoanele de drum naţional şi judeţean pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Analiza evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere grave produse la nivelul judeţului Sibiu în anul 2013, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a relevat o scădere a numărului accidentelor grave cu 21 de accidente (de la 142 la 121), a persoanelor decedate cu 11 (de la 32 la 21) şi a persoanelor rănite grav cu 15 (de la 145 la 130). Principala cauză în producerea accidentelor rutiere grave pe drumurile naţionale o reprezintă viteza, în cele două forme ale sale: excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora se vor folosi toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare amplasate în sistem cascadă.

 

Ultima oră

Comentariul meu