siterlli este pentru dezincriminarea penală pe legea monumentelor: ”conservarea să nu îngrădească dezvoltarea!”

Prefectul Sibiului, Ovidiu Siterlli le-a cerut reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Cultură Culte şi Patrimioniu Cultural Naţional (DJCCPCN), în şedinţa de colegiu prefectural de miercuri, 25 septembrie, să elaboreze un studiu care să stea la baza unui proiect de lege pentru modificarea legii monumentelor istorice.

Siterlli a înaintat o abordare nouă la nivel de administraţie, spunând că este pentru dezincriminare penală în ceea ce priveşte intervenţiile care se fac asupra clădirilor monumente istorice, şi doreşte modificarea legii monumentelor ţinându-se cont de dezvoltarea tehnologică actuală.

„Poate că ar fi necesar ca în viitorul studiu să vedem cum să colaborăm cu oamenii, cu proprietarii monumentelor istorice, nu să îi urmărim penal. Eu sunt pentru dezincriminarea penală a tuturor faptelor prevăzute de lege. Legea a fost elaborată în 2001, dar societatea evoluează şi nu trebuie să incriminăm penal pe cineva care şi-a zugrăvit într-o anumită culoare casa”, a spus prefectul Sibiului.

Argumentele prefectului de Sibiu au fost printre cele mai simple: conservarea trebuie să se facă pentru dezvoltare şi să nu îngrădească creaţiile arhitecturale actuale în detrimetrul celor trecute.

„Eu spun că activitatea dumneavoastră trebuie să se desfăşoare sub sloganul conservare pentru dezvoltare. De aceea trebuie să avem în vedere că orice comunitate reprezintă

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

siterlli este pentru dezincriminarea penală pe legea monumentelor: ”conservarea să nu îngrădească dezvoltarea!”  siterlli este pentru dezincriminarea penală pe legea monumentelor: ”conservarea să nu îngrădească dezvoltarea!”  siterlli este pentru dezincriminarea penală pe legea monumentelor: ”conservarea să nu îngrădească dezvoltarea!”

Ultima oră

Comentariul meu