Daca esti in cautarea unor fructe de sezon cu multiple beneficii, prunele sunt exact ce ai nevoie. Pe langa faptul ca sunt niste fructe foarte gustoase, ele te ajuta sa iti mentii atat corpul, cat si mintea sanatoase.

Prunele sunt o importanta sursa de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu si fibre. Atat pruna proaspata, cat si cea uscata contin doi fitonutrienti unici, denumiti neoclorogenic si acid clorogenic, care au calitati antioxidante puternice, distrugand radicalii liberi care ataca celulele umane.

De asemenea, fenolii, alti compusi benefici din prune, protejeaza stratul natural de grasimi care compun neuronii creierului uman. Un alt avantaj al consumului de prune il reprezinta faptul ca sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbtie a fierului.

Prunele au mari proprietati energizante, in special datorita continutului natural de zaharuri. In plus, prunele mai sunt laudate pentru ca pot alunga oboseala sau senzatia de stres, dar si pentru ca sunt un aliat de incredere al majoritatii functiilor intestinale.

Prunele sunt sarace in calorii, ceea ce inseamna ca sunt benefice dietei tale. Fiecare pruna contine 30 de calorii, adica 1,5% din caloriile recomandate pentru fiecare zi pentru o dieta bazata pe 2.000 de calorii pe zi. Prunele sunt foarte sarace in grasimi, fiecare fruct

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

prunele  prunele  prunele

Ultima oră

Comentariul meu