video foto sute de sibieni, din nou în stradă pentru roşia montană

Aproximativ 300 de persoane au ieşit din nou duminică în stradă, pentru a-şi exprima dezacordul vizavi de demararea exploatării miniere de la Roşia Montană.

Pe tot parcursul protestului, oamenii au strigat lozinci precum ”Vrem natură nu cianură”, ”Uniţi salvăm Roşia Montană”, ”Nu corporaţia face legislaţia”, Nu staţi adormiţi, mâine veţi fi otrăviţi”, S-a dat şpagă barosană/Pentru roşia Montană”, ”România, trezeşte-te”, ”Veniţi cu toţii şi strigaţi tare că România nu e de vânzare”, ”Refuz, rezist gazelor de şist”, ”Trădarea de ţară în aur se măsoară”, ”Nu ne vindem ţara”, ”Roşia Montană nu e de pomană”, ”Citiţi, citiţi, nu vă kăsaţi minţiţi”.

”Vin îmbrăcată în costum popular pentru că lupt pentru ţara mea, pentru Ardealul pentru care străbunicii mei au murit şi nu pot să accept ca pământul meu să fie vândut. Am costumul de la bunicii mei. Explotarea nu ar trebuie demarată în primul rând pentru că astfel se distrug toate valorile culturale de acolo şi nu are rost să le distrugem atâta timp cât există şi sunt foarte importante”, a spus Ana Maria Ştefan, o tânără sibiancă venită la protest în costum popular.

Articol complet şi video: Adevărul Sibiu

Tags:

Citește mai departe pe: Nova TV Medias

video foto sute de sibieni, din nou în stradă pentru roşia montană  video foto sute de sibieni, din nou în stradă pentru roşia montană  video foto sute de sibieni, din nou în stradă pentru roşia montană

Ultima oră

Comentariul meu