Bursa din Sibiu a anuntat lansarea in premiera in Romania a contractelor futures pe actiuni americane. Noile instrumente pot fi tranzactionate incepand cu data de 23 septembrie 2013 si au active suport cinci dintre cele mai tranzactionate actiuni de pe pietele americane, respectiv actiunile: McDonald’s Corporation, actiunile Facebook Inc., actiunile Apple Inc., actiunile Visa Inc., actiunile Google Inc.

Noile contracte futures au fost concepute pentru a oferi investitorilor posibilitatea de a obtine un beneficiu maxim din miscarile de pret ale activelor suport dar si garantia ca vor avea permanent posibilitatea de a intra si iesi din piata.

`In acest sens, pretul de tranzactionare si marjele vor fi denominate in lei pentru a evita riscul de schimb valutar. Astfel, pretul de tranzactionare va fi egal cu valoarea in dolari a actiunii activ suport dar va fi exprimat in lei la o paritate conventionala de 1USD = 1 Leu. In cazul fiecarui instrument au fost stabiliti multiplicatori diferentiati pentru a oferi un echilibru intre castigul potential si marja necesara`, au transmis reprezentantii Sibex.

De exemplu: in cazul contractului futures DEAPL, ce are drept activ suport actiunile APPLE INC. pretul de tranzactionare va fi de 450 (USD pe piata americana, respectiv Lei pe piata Sibex), iar

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

actiunile google, facebook sau apple pe bursa din sibiu  actiunile google, facebook sau apple pe bursa din sibiu  actiunile google, facebook sau apple pe bursa din sibiu

Ultima oră

Comentariul meu