Scandarea “Uniti salvam Rosia Montana` a rasunat din nou in Piata Mare din Sibiu, acolo unde aproximativ o mie de sibieni au iesit sa protesteze fata de intentia Guvernului de a aviza exploatarea minereurilor din zona, cu ajutorul cianurilor.

Multimea a inconjurat de mai multe ori piata centrala a orasului, dupa care a strabatut bulevardul Nicolae Balcescu si s-a indreptat catre cel mai populat cartier al Sibiului, pe bulevardul Mihai Viteazul.

Tinerilor activisti li s-au alaturat si teologi, care au marsaluit cantand imnuri patriotice ca “Tu, Ardeal, tu, Ardeal, iti suntem osteni/Templu sfant, templu sfant, muntii Apuseni`. “Genocidul care se petrece la Rosia Montana consideram ca este unul de natura spirituala, dat fiind faptul ca deja au inceput stramutarile de morminte. Sunt in pericol si niste biserici. Lucrurile acestea nu se stiu, dar noi le cunoastem, pentru ca a existat chiar o cerere, in 2003, catre Arhiepiscopia Albei, unde se cerea ca nici mai mult, nici mai putin de patru cimitire sa fie stramutate. Nu putem decat sa ne rugam la Dumnezeu ca romanii sa fie din nou uniti`, a declarat parintele Mihai Petian, prezent la protest.

Sibienii care au iesit astazi in strada au mai scandat si lozinci ca „Vrem natura, nu

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

video: 1.000 de sibieni au iesit din nou in strada, pentru rosia montana  video: 1.000 de sibieni au iesit din nou in strada, pentru rosia montana  video: 1.000 de sibieni au iesit din nou in strada, pentru rosia montana

Ultima oră

Comentariul meu