Papa Francisc a denuntat noul idol al sistemului economic, acesta numindu-se “BANUL”, subliniind ca fara munca nu exista demnitate, potrivit mediafax.ro.

Aceasta lipsa de munca este “consecinta unei alegeri mondiale”, a unui sistem economic in care “banul este cel care comanda”, a adaugat el, adresandu-se celor catorva mii de persoane la Cagliari.

Dupa ce a evocat “suferintele” traite de “tinerii fara loc de munca, de persoanele in situatii precare, antreprenori si comercianti care se chinuiesc sa mearga inainte”, Suveranul Pontif s-a indepartat de la discursul oficial pentru a vorbi despre propria sa experienta.

“Este o realitate pe care am cunoscut-o in Argentina. Eu nu am experimentat propriu-zis aceasta suferinta (a lipsei de munca, n.red.), dar familia mea, da”, a afirmat el.

“Tatal meu a plecat in Argentina, pentru a-si incerca sansa in America, a suferit in timpul teribilei crize din 1929 in cursul careia a pierdut totul”, a continuat el, precizand ca nu a trait direct aceasta situatie, deoarece nu era nascut in perioada respectiva (el este nascut in 1939, n.red.).

Dar “am resimtit aceasta suferinta pe toata durata copilariei, i-am auzit vorbind”, a adaugat el, referindu-se la parintii sai.

Reluandu-si discursul, el a vorbit despre “curajul” care li se cere somerilor si familiilor

Citește mai departe pe: CAP LIMPEDE INTERNATIONAL

papa francisc denunta noul idol al sistemului economic!  papa francisc denunta noul idol al sistemului economic!  papa francisc denunta noul idol al sistemului economic!

Ultima oră

Comentariul meu