Dovleacul usor fript, acoperit cu condimentate, ceapa caramelizata merge foarte bine cu pui la gratar sau carnati.

dovleac umplut

Ingrediente:

Pentru dovlecei:

-2 dovlecei

-putin unt taiat in felii groase

-sare si piper negru proaspat macinat

Pentru umplutura:

-2 felii de unt

-2-3 cepe mari, decojite si feliate

-o bucata de radacina de ghimbir proaspat, de lungimea unui deget, curatat si taiat in forma de bete de chibrit

-2-3 ciupituri de scortisoara

-2-3 ciupituri seminte de chimen

-o ciupitura de boia de ardei

-o mana de stafide

Metoda de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Taiati dovleceii in jumatate, scoateti cu o lingura semintele si le aruncati.

Folosind un cutit ascutit, se scoate din dovlecel umplutura intr-un model incrucisat, astfel incat caldura sa poata ajunge la interior. Puneti jumatatile de dovlecel, lateral taiate cu fata in sus, intr-un vas termorezistent, se adauga unt si se condimenteaza bine cu sare si piper negru proaspat macinat.

Se lasa la cuptor timp de o ora. In acelasi timp, se face umplutura. Incalziti untul intr-o tigaie de mica adancime, se adauga ceapa, se acopera si se fierbe la foc mic pana cand se inmoaie, aproximativ 15 minute.

Se adauga ghimbir, scortisoara, seminte de chimen, boia de ardei si stafide si continua sa se fiarba pana cand ceapa incep sa se caramelizeze.

Se pun cantitati egale

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

dovleac umplut  dovleac umplut  dovleac umplut

Ultima oră

Comentariul meu

Publică