video comemorare la mormântul lui florin cioabă. iulian rădulescu făcut senil de fii regelui

Aproximativ 80-100 de persoane au participat azi la o slujbă de comemorare a fostului rege al romilor Florin Cioabă. Familia, rude și prieteni apropiați au adus un omagiu fostului lider al țiganilor și au păstrat un moment de reculegere conform tradiției romilor, la 40 de zile de la moartea acestuia.

Cei doi fii, Daniel și Dorin, au fost prezenți la evenimentul avut loc la cimitirul Municipal Sibiu. Disputele cu Iulian Rădulescu și Dan Stănescu nu au fost nici ele uitate.

Vizibil afectați de moment, Daniel și Dorin Cioabă au depus coroane de flori la căpătâiul tatălui lor și au ținut scurte discursuri celor prezenți. ”Am vrut să îl fac mândru de mine de ceea ce realizez. Și tot acest plan al meu și al lui a fost oprit de Dumnezeu. Doamne te rog, mângâie familia noastră Doamne. Doamne te rog să îl odihnești pe tata acolo unde este lângă tine Doamne”, a spus Dorin Cioabă în timpul discursului său.1

Planul ca testamentul lui Florin Cioabă să fie citit după aceste 40 de zile, iar soția acestuia să anunțe cum se împarte avererea a fost amânat pentru o perioadă. ”O să discutăm de testament în etapa următoare. Acum ne concentrăm pe ce avem acum”, a mai spus Dorin Cioabă.

”Deci asta cred că peste un an – doi vom avea această discuție. Când mama mea va decide. Nu vrem să discutăm de aceste probleme acum. Ea va decide când va fi, dar se știe oricum cine are prioritate la toată averea tatălui meu”, a spus și Daniel Cioabă, fiul cel mic al regelui decedat.

Rădulescu făcut senil. Stănescu catalogat ca persoană non-grata

Atât Dorin Cioabă, noul rege internațional al romilor, cât și Daniel Cioabă, regele romilor din România, au criticat încă odată atacurile aduse de împăratul Iulian Rădulescu și regele internațional al romilor ortodocși, Dan Stănescu și au spus că nu vor purta niciodată discuții cu cei doi. Mai mult Iulian Rădulescu a fost făcut senil de fiul cel mic al defunctului Florin Cioabă.3

”Din câte știm noi, domnul Iulian împreună cu domnul Stănescu de la Costești sunt niște personaje create special să denigreze familia Cioabă. Eu aș vrea să știu de câte ori au fost văzute aceste persoane să participe la  vreo conferință legată de problemele romilor. Deci dânșii doar la festivitățile de chefuri. Ce să vorbească cu noi? Și dacă m-ar contacta să vorbesc cu o persoană care este exclusă din comunitatea de romi. Nimeni nu vorbește. Nu am ce să discut. La noi sunt considerate persoane non-grata și sunt considerate ca și cum nu ar exista. Noi pe împăratul Iulian îl considerăm că este o persoană care nu mai este în deplinătatea facultăților mentale și după ce va aduce acel examen psihiatric atunci vom mai discuta cu el”, a spus Daniel Cioabă.

”Noi ne ocupăm de activitățile noastre. Ceilalți sunt la fel de anonimi ca și până acum. Ura lumii nu poți să o oprești niciodată. Mă bucur că pentru că dacă nu am  fi contestați, atunci poate că nu am exista. Orice om care trăiește trebuie să aibă și oameni care îl vorbesc de rău. Se spune că dacă nu ai dușmani înseamnă că ești un om mort. Atâta timp cât există aceste comentarii înseamnă că suntem importanți în activitatea noastră. (..) eu consider că atacurile vor mai apărea. Dar sunt ca o frecție la un picior de lemn. Sunt inutile pentru că nu avem ce sp discutăm despre lucrurile astea. Familia Cioabă a avut rolul ei în comunitatea romilor din totdeauna. Un rol foarte bine definit de necontestat, cu excepția a doi oameni”, a spus și Daniel Cioabă.

YouTube video

După slujba de comemorare avută loc la cimitir, întreg alaiul s-a deplasat la un restaurant din apropiere pentru o masă la care s-au purtat discuții despre regele decedat în 17 august în timp ce se afla în concediu în Antalya.

Ultima oră

Comentariul meu